D2 Down en Dementie: een vliegende start

Drie zussen uit Noord-Brabant met een broer met het Syndroom van Down en Dementie zijn samen een initiatief gestart D2: Down & Dementie. Met hun persoonlijke verhaal willen zij bijdragen aan een betere kwaliteit van leven van mensen met Down & Dementie. D2 wil de bewustwording vergroten bij naasten en betrokkenen, zodat zij de signalen herkennen en voorbereid zijn op de impact die dementie heeft op de persoon en zijn of haar omgeving. Daarmee willen zij zorgen voor tijdige diagnose, goede begeleiding en betere zorg.  

Op 19 mei was de vliegende start: in samenwerking met Dr. Alain Dekker, neurowetenschapper en onderzoeker verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en het UCMG, verzorgden de zussen een interactieve gastles over Down en Dementie. Hun persoonlijke verhaal werd goed ontvangen door de studenten! Nu zetten zij deze koers voort met het verzorgen van interactieve gastlessen en bijeenkomsten voor iedereen die betrokken is bij het leven van mensen met Down. Gastlessen voor studenten of een bijeenkomst voor betrokken professionals, specialisten en familie. “Dat gunnen wij niet alleen onze broer Rien, maar alle anderen die hiermee te maken kunnen gaan krijgen."  

Wil je meer weten of heb je interesse? Neem dan contact op met Yvonne Dekkers van D2 via yvonne.dekkers@hotmail.com of 06 55212330.  

 

Projectpagina (H)erken jij Dementie bij mensen met een Verstandelijke beperking