VR Dementiebril

Ervaar wat het is om dementie te hebben

Hoe is het om met dementie te leven? Wat maakt iemand met dementie dagelijks mee? Door je te verplaatsen in de leefwereld van iemand met dementie ontstaat er meer begrip en inlevingsvermogen. En dat is belangrijk, want een beter begrip helpt in allerlei dagelijkse situaties en kan de onderlinge relatie tussen de persoon met dementie en zijn of haar naasten verbeteren en verdiepen. De Virtual Reality-bril van Into D’mentia biedt op een toegankelijke manier de mogelijkheid je te verplaatsen in de leefwereld van iemand met dementie.  

Sinds kort bestaat er de mogelijkheid om via Dementievriendelijk Brabant de Virtual Reality-bril te (laten) ervaren.
Met de Virtual Reality-bril bekijk je een korte 360-graden simulatiefilm. Je kruipt als het ware in het hoofd van een persoon met dementie, en hoort daarbij de innerlijke stem van deze persoon. Voor een klein kwartier ben jij degene die dementie heeft. Je ervaart verschillende dagelijkse situaties zoals koffiezetten, of het ontvangen van verjaardagsvisite. Hierbij ervaar je waar iemand met dementie tegenaan loopt en hoe de omgeving reageert.

Wil je dit zelf ervaren?

We komen graag naar je toe en begeleiden een sessie voor verschillende doelgroepen. Er zijn verschillende mogelijkheden, en de VR-bril kan ingezet worden op diverse locaties en uiteraard afhankelijk van jouw vraag en waarvoor je de bril wil gaan inzetten. Neem voor meer informatie contact met ons op.

IK WiL GRAAG MEER INFORMATIE

 

In onze rubriek 'Dementievriendelijk door de ogen van' lees je de persoonlijke verhalen over het leven met dementie.